سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با اصول آهنگسازی

همه ما در طول روز اصوات مختلفی می‌شنویم. اما گوش ما به همه این صداها جذب نمی‌شود. برای جذب شدن به سمت صدا باید به صورت یک قطعه موسیقی جذاب باشد تا گوش ما آن را دنبال کند.

برای آهنگسازی فرد باید استعداد و علاقه این کار را داشته باشد. در واقع استعداد مهم‌ترین ویژگی این فرد باید باشد. همچنین فرد باید دوره‌های مربوط برای این هنر را گذرانده باشد. تحصیلات دانشگاهی داشته باشد و یا به صورت خودجوش در کلاس‌های آهنگسازی دوره ببیند. شما می‌توانید این آموزش را در  بهترین آموزشگاه موسیقی بیاموزید.

گاهی اوقات با شنیدن یک قطعه موسیقی آن‌قدر حال و هوایمان تغییر می‌کند که تا چند روز ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این موسیقی حاصل مدت‌ها زحمت آهنگساز است. طبیعتا چنین آثار هنری در مدت کوتاهی پدید نیامده است.

آهنگساز کیست؟

خلق یک قطعه موسیقی توسط هنر و دانش یک آهنگساز به وجود می‌آید. در واقع آهنگساز باید کاملا با نت خوانی و نت نویسی، هارمونی و رهبری ارکستر آشنا باشد. این افراد سال‌های سال است با موسیقی عجین شده‌اند. درک درستی از مفاهیم آن دارند و با سبک‌های موسیقی آشنا هستند. علاوه بر این با تمامی سازهای دنیا آشنایی دارند، حتی اگر قادر به نواختن آن نباشند، درک عمیقی از آن ساز دارند. آهنگساز لازم است کلیات و جزئیات تئوری موسیقی را بداند.

یک آهنگساز حرفه‌ای، تمام دانش و احساس خود را از سازهای مختلف می‌گیرد و از هماهنگی آن‌ها یک ترکیب جالب پدید می‌آورد. هر چقدر این اثر خلاقانه‌تر و باب میل اکثریت جامعه باشد، ماندگارتر می‌شود.

گاهی آهنگ و ملودی آن‌قدر قوی و دلنشین است که ضعف شعر و صدای خواننده را پوشش می‌دهد. اما امروزه آهنگسازان حرفه‌ای برای شعر و خوانندگان حرفه‌ای کار می‌کنند تا نتیجه نهایی فوق‌العاده از آب درآید.

بهتر است آهنگساز حداقل با اصول نواختن یک ساز آشنا باشد. پیشنهاد می‌شود با نواختن ساز پیانو کار خود را شروع کند. این ساز مادر سازهاست. با پیانو مفهوم ریتم، ضرب، سبک و … آشنا می‌شود. این موضوع الزامی نیست. چرا که بسیاری از آهنگسازان حرفه‌ای تنها با زمزمه آهنگ مورد نظر خود را خلق کرده‌اند.

اصول آهنگسازی چیست؟

برای آهنگسازی نیاز به برداشتن چند قدم داریم. در قدم اول باید سبک‌های موسیقی را بشناسید و سبکی که فکر می‌کنید در آن موفق خواهید شد را انتخاب کنید.

آهنگساز لازم است قبل از ساخت یک قطعه، سبک مورد نظر را مشخص کند. همچنین بداند که شهر یا ترانه این آهنگ با چه لحنی توسط خواننده، خوانده شود. سپس باید بداند که از چه سازهایی در آهنگ خود استفاده کند.

خلاق بودن در هر کاری توصیه می‌شود. یک آهنگساز می‌تواند چهارچوب‌ها را بشکند و یک اثر خاص خلق کند. این خاص بودن در ذهن شنونده می‌ماند و ماندگار می‌شود.

گام بعدی مشخص کردن فرم موسیقی است. برای قطعه‌ای که می‌خواهید خلق کنید لازم است بخش‌های تکراری و یکسان را مشخص کند. در واقع باید قسمت‌های مختلف قطعه را مشخص کنید.

برای مرحله بعدی باید خلاقانه عمل کنید. این مرحله مخصوص ایده‌پردازی شماست. راه‌های مختلف را بارها و بارها تکرار کنید تا یک جرقه در ذهنتان روشن شود. اگر احساس خستگی کردید، از ادامه کار دست بکشید، برای خلاقیت لازم است ذهن شما در حالت خوبی باشد. اگر خودتان سازی را می‌نوازید، دست به کار شوید. با ساز خودتان شروع به نواختن و خواندن کنید. اگر به دلتان نشست آن را بر روی کاغذ یادداشت کنید. شما می‌توانید هر بار قسمت‌هایی از آن را حذف، ویرایش و اضافه کنید.

متفاوت باشید و تضادهای جالب ایجاد کنید. مردم موسیقی تکراری را نمی‌پسندند. از ریسک‌ها نترسید و در بخش‌هایی از قطعه تضادهایی را برای جذابیت بیشتر آن ایجاد کنید.

در مرحله آخر به طور کامل کار را بررسی کنید و تغییرات نهایی را انجام دهید.