نکاتی برای انتخاب ساز در یادگیری موسیقی

اÙ?تخاب ساز

موسیقی زبان مشترک در سطح جهان است. صدایی که حتی گیاهان و حیوانات با آن ارتباط برقرار می‌کنند. حتما بارها برای شما هم پیش آمده که موسیقی خارجی را گوش داده‌اید و به دلتان نشسته. ممکن است زبان خواننده و شعر آن را متوجه نشوید اما حس زیبایی را به شما منتقل کند. در این مقاله شما را راهنمایی می‌کنیم تا برای انتخاب ساز دچار سردرگمی نشوید.

موسیقی دنیای حس است که از طریق صدا حسش را به ما منتقل می‌کند. اگر به تازگی می‌خواهید به آموزش موسیقی بپردازید باید در ابتدا بدانید که به چه سبک‌هایی از موسیقی علاقمند هستید. هر ساز و آوازی سبک خاص خودش را دارد.

برای مثال همه ما می‌دانیم ساز گیتار کلاسیک برای موسیقی پاپ به کار برده می‌شود و ساز سنتور برای موسیقی‌های سنتی. اما امروزه هنر آهنگسازان باعث شده موسیقی‌های تلفیقی را بسازند که از سازهای مختلفی در قطعه موسیقی خود استفاده کنند. بنابراین ممکن است در یک آهنگ پاپ صدای سازهای سنتی را هم بشنویم. اما ماهیت هر سازی برای سبک خاصی ساخته شده است. انگار سازها هم مانند هر وسیله‌ای فرهنگ خاصی برای استفاده را دارند.

آموزشگاه راه صبا جزو  بهترین آموزشگاه موسیقی در تهران است که می‌توانید برای آموزش این هنر زیبا به آن مراجعه کنید و با اساتید بنام کشور آشنا شوید.

 

انتخاب ساز برای خودمان

اگر برای بار اول بخواهیم با دنیای سازها آشنا شویم کارمان کمی سخت است. اما نگران نباشید. هر موسیقیدان و هر هنرجویی در ابتدا این مسیر را طی کرده تا توانسته به آرزوی خودش برسد. همان طور که در بالا اشاره کردیم زمانی که می‌خواهیم وارد عرصه موسیقی شویم باید بدانیم طنین چه سازی به دلمان می‌نشیند. و آیا علاقه‌ای به گرفتن آن ساز در دستان خود هستیم؟ خودتان را در حال نواختن آن ساز مجسم کنید و ببینید آیا با این کار لذت می‌برید یا خیر.

نواختن هیچ سازی آسان نیست. بنابراین به دنبال آسان ترین ساز نگردید. هر شخص استعداد خاصی برای نواختن هر سازی دارد. شما در ابتدا علاقه خود را بسنجید. سپس قبل از خرید ساز می‌توانید با ساز مورد علاقه خود آشنا شوید. برای این کار هم می‌توانید خودتان جستجو کنید و هم با یک استاد خبره در آموزشگاه موسیقی مشورت کنید.

از آن‌جایی یادگیری ساز بدون تمرین امکان پذیر نیست، بنابراین نمی‌توانید تنها به تمرینات کلاسی بسنده کنید. اما شاید در این مرحله همچنان دودل باشید که آیا توانایی نواختن چنین سازی را دارید یا خیر. برای این منظور می‌توانید ساز را برای مدتی اجاره کنید و یا از کسی قرض بگیرید. سپس در صورت اطمینان ساز مورد علاقه خود را خریداری کنید.

شناخت علایق کودک و آشنا کردن آن با دنیای موسیقی

ذهن فعال کودک آماده یادگیری است. چرا که دغدغه بزرگسالی را ندارد و مغز او از نگرانی‌ها به دور است. بهترین سن برای یادگیری ساز در کودکی و در سنین 4 تا 6 سال است. پیشنهاد می‌کنم مقاله ما را در سایت راه صبا با موضوع بهترین سن برای آموزش موسیقی بخوانید.

اگر کودک شما در این سن باشد بهترین فرصت برای یادگیری موسیقی است. اما اگر بزرگتر هم که باشد، باید بدانید که هیچ‌گاه برای یادگیری دیر نیست. اما موضوعی که باید در نظر بگیرید این است که راهنمای خوبی برای فرزند خود باشید. چنانچه خودتان اطلاعات کافی در این خصوص ندارید می‌توانید کودک خود را به پیش یکی از مشاوران موسیقی در آموزشگاه موسیقی ببرید تا انتخاب ساز را برای او راحت تر کند.

اما پس از شناخت علاقه کودک خود، یک استاد خوب برای او پیدا کنید. از این به بعد مرحله آموزش او آغاز می‎شود. ممکن است در جلسات اول کمی دلسرد شود اما این هنر شماست که او را تشویق کنید تا به سر ذوق آید.

اگر کودک شما استعداد خوبی هم در خواندن دارد بهتر است اون را تشویق کنید تا شعرهایی را هم همراه نواختن بخواند. برای اوایل آموزش کار سختی است اما او را حرفه‌ای می‌کند.